19-02-2020

Deze laatste competitie heeft een licht versnelde degradatie, 4 paren degraderen uit groep A en B. Dat komt omdat we een paar extra in groep A gaan krijgen en dan schuift alles een beetje op.

Helaas is de competitie afgelopen. Ik zelf vond cross-imp ontzettend leuk, leuker dan butler zelfs. Helaas heb ik ook wat negatief commentaar gehoord, ik snap niet helemaal waarom. Misschien een worshopje viertallen taktiek?

Een beetje teleurstellend dat de volgende week maar een paar paren wilden komen bridgen, gelukkig weten we het een week vantevoren. De volgende week is dus afgelast, geen carnavalsdrive. De week erna start de top-integraal competitie met ruitenboer. Bij de top-integraal kunt u zich niet afmelden, u moet voor invallers zorgen als u niet kunt bridgen.

12-02-2020

De cross-imp competitie is bijna afgelopen. Volgende week de laatste zitting, de week daarna spelen we een carnavalsdrive (vrij bridge). Daarna top-integraal wat begint met ruitenboer. Voor deze competitie wilde ik afgelopen dinsdag vragen wie er niet meespeelt, maar dat ben ik vergeten te doen. Houd er wel rekening mee dat u bij deze competitie niet kunt wegblijven, kunt u niet dan moet u voor invallers zorgen.

29-01-2020

Ik heb de uitslag wat simpeler gehouden, er zit een foutje in het rekenprogramma waar de score in groep B 15 cijfers achter de komma heeft. Dat is een beetje veel en het ziet er lastig uit. Dan maar geen uitslag per ronde.

Ik moet eerlijk zeggen, ik vind cross-imp leuker dan butler. Het is wat dynamischer, er kunnen snel meer punten gewonnen (of verloren) worden. Uiteindelijk komt het meestal in het midden uit, maar het gevoel dat je, met wat geluk, iemand kan inhalen die aardig wat hoger staat, vind ik wel leuk. Meestal eindigt het dat je zelf wordt ingehaald, maar dat voelt niet zo erg. Je kunt je dan weer verschuilen achter het feit dat je snel wat kunt verliezen. :)

22-01-2020

Het is even wennen, maar cross-imp is toch wel heel erg leuk. Wel jammer dat het rekenprogramma nog niet helemaal goed de uitslag laat zien (groep B heeft er last van, ik verrmoed doordat er op 1 spel een keertje minder is gespeeld), maar voor de rest ziet het er goed uit. De score die u op een spel haalt zijn de opgetelde verschillen (in imp) per tegenstander, daarna gedeeld door het aantal tegenstanders. Dus gewoon de gemiddelde score. Dat is vergelijkbaar met de score die u haalt bij een gewone butlertelling. Wel grappig dat de bridgemate-app niet het gemiddelde bepaalt, maar het totaal. Zo stond de nr 1 in groep A op +390, wat niet veel zegt. Maar het staat wel leuk. :)

15-01-2020

Na de laatste zitting van de competitie zijn de promovenda en degradanten bekend. In groep A 1 degradatie minder, een paar heeft voor de volgende competitie afgezegd. Dat houdt helaas wel in dat er de volgende keer een paar extra degradeert. Twee zelfs, aangezien we er nog een paar bijkrijgen.

De volgende competitie heeft een cross-imp telling. Al een paar mensen hebben me gevraagd wat dat inhoudt, ik zal het hier even uitleggen.
De meeste mensen hebben wel eens een butlercompetitie gespeeld, cross-imp is vergelijkbaar. Butler is uitgevonden omdat cross-imp niet uit te rekenen is zonder computer. Bij cross-imp wordt uw score vergeleken met alle andere scores in uw lijn. Voor elke score wordt het aantal impen bepaald en al deze impen worden bij elkaar opgeteld. U ziet, handmatig is dit niet te doen, de computer dioet het fluitend.
We zullen zien hoe het gaat, het zou ongeveer dezelfde score moeten opleveren als butler. Maar omdat we nu in het computertijdperk leven, is er eigenlijk geen reden meer om butler te spelen.

08-01-2020

Een heel fijn 2020 toegewenst met heel veel (bridge-) successen. Op de club begon het jaar wat minder goed, windows wilde bijgewerkt worden. Na 20 minuten zonder enige progressie zag het er naar uit dat we geen bridgemates konden gebruiken. Een harde reset maakte het aanvankelijk niet veel beter en dus deelde ik maar scorebriefjes uit. Het was te merken dat we die al meer dan 10 jaar hadden gebruikt, niemand wist meer hoe die dingen ingevuld moesten worden, Gelukkig kwam op een gegeven moment de computer weer tot leven anders had ik de uitslag weinig kans gegeven.

21-11-2019

Het waren weer rare spelletjes die ik bij elkaar had geschud. Of beter gezegd, de computer had ze bij elkaar geschud. Wat verradelijke slemmetjes waarbij de meeste paren down gingen. En een rare combi-tafel waar bij 3 van de 4 spellen een slem kon worden geboden. Kortom, een spannend avondje.

Veel nieuwe (en een nieuw-oude) combinaties. Leuk.  Het was daardoor wel wat lastig een indeling te maken, ook deze competitie 15 paren in groep B en 13 in groep C. Een versnelde degradatie lost het probleem op voor de volgende competitie, er degraderen 4 paren uit groep B.

21-11-2019

Ik heb de pagina's opnieuw gemaakt, als het goed is klopt het weer.

De zitting van dinsdag begon wat hectisch toen bleek dat iemand niet zou komen. Bij een parenwedstrijd gaat dat paar gewoon naar huis en heeft de rest (waarschijnlijk) een stilzit. Maar bij viertallen betekent dat dat er 7 mensen de hele avond niet kunnen spelen, niet wat we willen. En dus heel wat mensen die probeerden een speler te regelen wat gelukkig uiteindelijk gelukt is. En aangezien u helemaal gewend was aan het viertallen, waren we ook nog eens op tijd klaar. Het voordeel van 12 spellen spelen in 1 ronde.

Volgende week weer een gewone parencompetitie.

20-11-2019

Beetje onhandig, ik ben wat pagina's van de site kwijt. Heb een voorlopige uitgave, in ieder geval de uitslag van afgelopen dinsdag.