07-10-2020

Na een weekje brainstormen hoe we moeten omgaan met de nieuwe regels, konden we deze week weer bridgen. Nog meer corona-proof, voor zover dat mogelijk was. We spelen in 2 zalen (in beide ongeveer 20 mensen) zodat we minder dan 30 mensen in een ruimte hebben. Wat zijn de regels:
- Voor en na het bridgen, tijdens wc-bezoek of bij het halen van een drankje: Een mondkapje.
- Voor het spelen in elke ronde en/of nadat u uw mondkapje heeft afgedaan: Ontsmet uw handen.
- Bij binnenkomst, haal een briefje en neem plaats aan tafel.
En natuurlijk, houd 1,5m afstand en kom  niet bridgen als u (milde) klachten heeft.

Ik heb goed corona nieuws voor de regio Nijmegen, het aantal (nieuwe) besmettingen neemt langzaam af. Zaten we de vorige week nog boven de 200 besmette mensen per 100.000 per week, nu op 185. Nog veel, maar het gaat de goede kant op.

Onze site bij de bridgebond is vernieuwd. Ik vermoed een bezuinigingsoperatie, want de mogelijkheden zijn minder geworden. In ieder geval is het afmelden moeilijker geworden. Om u af te melden moet u ingelogd zijn op de site. U gaat naar de agenda, kiest de zitting met de goede datum en meldt u daar af. Aanmelden kan trouwens ook, het is fijn als u dat doet wanneer u een weekje niet bent geweest. Ik weet niet of uw afwezigheid komt omdat u voorlopig niet meer wilt bridgen, of omdat u 1 weekje niet kon bridgen. Ik ga uit van het laatste, maar aanmelden geeft zekerheid.

23-09-2020

Gelukkig houden wel veel mensen er rekening mee dat ze niet mogen komen bij (milde) griepklachten, maar dat zorgt er weer wel voor dat we maar net genoeg paren hebben. Of eigenlijk, net te weinig. We konden nog net in 2 groepen spelen (met 10 en 9 paren), maar minder kan echt niet. Dan ga ik gewoon top-integraal indelen, ook gezellig.

Het is een beetje afwachten wat er vrijdag bepaald gaat worden, qua regels, maar het aantal besmettingen in Nijmegen neemt wel (snel) toe. Het zou best wel eens kunnen zijn dat we eventjes niet meer mogen bridgen, houd uw mail (en deze site) in de gaten.

16-09-2020

We speelden deze zitting op sterkte, geen top-integraal. Ik vermoed dat u dat leuker vind, laat het me weten. In ieder geval wel een echte laddercompetitie, waar u per avond promoveert of degradeert (hoogste/laagste 25%). Uw zittingscore wordt opgezet naar punten, al die punten worden opgeteld voor de totaaluitslag. Aan het eind bepaalt de einduitslag in welke groep u de volgende competitie speelt. Het geheel staat uitgelegd bij de laddercompetitie-stand op de uitslagen pagina.

Om coronaproof in 2 groepen te kunnen spelen, moeten er best wel veel paren zijn. Om 5 ronden te kunnen spelen met een NZ die blijft zitten, moeten er minstens 10 paren per groep zijn. Gisteren zaten we dus op ons minimum, 2 keer 10 paren. Mocht dat minder worden, dan kan ik niet anders dan iedereen in 1 groep in te delen. Niet erg, maar het is maar dat u het weet.

Het beviel mij gisteren heel erg goed dat ik de briefjes al vantevoren had kunnen printen. Helaas had niet iedereen die niet kwam zich afgemeld, dus moest ik alsnog printen. Daarom, het is verplicht u af te melden als u niet komt. Dat doet u gewoon via deze site, of via de nbbclubsite. Als u zich voor een tijdje heeft afgemeld, kunt u via deze sites ook weer aanmelden.

09-09-2020

Eindelijk mag het weer, live bridgen. Natuurlijk wel met allerlei maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, maar we zaten weer met elkaar aan tafel. En ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we het erg gemist hebben.
Het ging best wel goed. Sommige mensen moeten nog een beetje wennen aan de tijd voor een ronde, maar dat komt vanzelf goed. Ik had een systeem gemaakt om de spellen te wisselen, en ook dat werkte goed.

Ik wil graag de volgende week iedereen indelen op sterkte, maar ik weet niet of dat coronaproof kan. Ik wil dan de uitslag van de week ervoor gebruiken om een indeling te maken, de hoogste en laagste 25% verandert dan van groep. Ik ga dat voor volgende week nog niet invoeren, maar ik ga wel, naast de gewone inschrijving, kijken hoe het was afgelopen als ik het wel had gedaan. Loopt dat goed af, dan probeer ik dat een week later.