NBB Clubsiteinloggencontact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij  

   Registreren   Wachtwoord vergeten
27/
Spel 19
Z/OW
HB1093
AH
AB
10853
V4
B9853
H3
H974

N

W

O

Z

765
42
V109765
62
A82
V1076
842
AVB
WestNoordOostZuid
------1
pas1pas1SA
pas21pas32
pas4SA3pas54
pas6a.p. 

1 SuperStayman, vraagt naderen informatie
2 Driekaart schoppen + 13/14 punten
3 RKC Blackwood
4 Twee azen, geen V

Waarom dit spel? Ik zag iemand down gaan in dit dichte slem, ik vermoed wel waarom, maar het is een beetje onnodig.

Het biedverloop was leuk. Super Stayman (ook wel crowhorst/checkback) is eigenlijk een onmisbare conventie, het maakt het bieden hier in ieder geval erg makkelijk. Met mijn mooie verdeling in noord wil ik wel een slempoging doen, als maat alle azen belooft, ga ik er voor. Eventueel moet ik V maar vinden.

Bij ons wordt 5 gestart, en dat is voor mij eigenlijk de fijnste kaart. Nu hoef ik V niet meer te zoeken. Op V kan mijn verliezende B weg, dat zijn 12 slagen.

De moeilijkste start voor NZ is ruiten. Tenminste, dat lijkt moeilijker, maar eigenlijk zou het allemaal niet uit moeten maken. Toch zijn er mensen down gegaan na de ruitenstart, een beetje jammer.
Na een start altijd even de problemen op een rijtje zetten. Er is een potentiële ruitenverliezer; Er is een potentiële klaverenverliezer; Er is een potentiële schoppenverliezer.
Het eerste kun je oplossen door de ruiten weg te doen op de hoge V.
Het tweede is niets aan te doen, H zit goed of niet.
Het derde kun je oplossen door V te vinden.

De eerste slag haal je met A, Daarna B voor. Oost legt V niet, dus zit ie waarschijnlijk bij west. A en schoppen na, en V is gevonden.
Daarna de klaverensnit? Nee, eerst AH deblokkeren, anders kun je V niet gebruiken. Daarna de klaverensnit?
Ik vermoed dat de mensen die down zijn gegaan dit zo hebben gespeeld, zonde. Want de klaverensnit is helemaal niet nodig om 12 slagen te maken. Speel gewoon een klaveren naar de aas, gooi op V de ruiten weg en speel daarna de rest van de klaveren. Weliswaar geef je een slag op als H goed zit, maar je gaat zeker niet down. En gezien het feit dat je met maar 29 punten samen in slem zit, zal 6c altijd goed scoren.

U moet ingelogd zijn om commentaar te geven.